Thief

Som vanligt har NetEnt med detta spel lyckats skapa något unikt. I Thief handlar storyn om en kvinnlig inbrottstjuv och miljön känns helt klart futuristisk, nästan som taget från ett datorspel. Grafik och ljud är hög kvalitet och det är lätt att ryckas med av spänningen i detta spel. Tillsammans med den kvinnliga tjuven ska du leta efter diamanter att stjäla och självklart även stora vinster, som givetvis går att hämta i spelet. Det finns inte direkt något att klaga på, utan detta är ett riktigt välgjort spel från NetEnt som många spelare uppskattar. Prova det du också, men läs först igenom vår recension av spelet så du vet vad du har att vänta dig!

Spänningen i spelet är som sagt hög och det finns givetvis trevliga bonusfunktioner att njuta av, även om de inte är så många till antalet. Bland annat hittar du expanderande wilds och scatter-symboler i Thief och dessa kommer vi gå in på närmare längre ner i texten. Det som gör Thief lite extra speciellt är det välskapta futuristiska temat. Alla delar av spelet känns väldigt genomtänkta och det faktum att tjuven i spelet använder sig av ny avancerad teknik för att stjäla de värdesaker hon är ute efter för tankarna till ett datorspel som utspelar sig i framtiden. Precis som det brukar vara med NetEnt-spel så känns alltså Thief som ett ganska komplett spel, trots att det har några år på nacken.

Vinstlinjer och insatser

I Thief hittar du ett väldigt klassiskt upplägg, precis som i de flesta slots. Här har du fem hjul med tre rader och vinstlinjerna är 25 till antalet. Insatsnivån kan du ställa in mellan 1-10 och myntvärdet går att ställa in från tio öre upp till fem kronor. Detta innebär att det går att satsa så lite som 2,50 kronor och så mycket som 1 250 kronor, vilket är ett relativt brett insatsspann som gör spelet attraktivt för olika typer av spelare. Precis som i många andra spel finns det en autoplay-knapp samt en max bet-knapp i detta spel, vilket gör att du kan låta slotten spela ett visst antal snurr automatiskt samt ställa in insatsen på max.

Tema och grafik

Temat i Thief är som sagt futuristiskt och trots att sloten har några år på nacken är grafiken väldigt snygg. Visst, det innehåller inte lika avancerade animationer som dagens slots, men det är ändå ett snyggt spel visuellt. Symboler, bonusfunktioner, spelplanen , bakgrundsljudet och allt annat i spelet håller sig till temat och ger en spännande spelupplevelse. Symbolerna består av diamanter och verktyg i olika färger som tjuven använder för att hitta diamanterna hon är på jakt efter. Du hittar även de klassiska kortspelssymbolerna i futuristisk design. Spelet har två scatters, en blå som ger free spins och en röd som ger adrenaline free spins. Wild-symbolen är tjuven själv och denna symbol är en så kallad expanderande wild.

Bonusfunktioner i slotten Thiefs
Thief har som sagt en wild-symbol och två scatter-symboler, men även en jackpott som ger dig 68 550 mynt. Wild-symbolen är den kvinnliga inbrottstjuven och är en expanderande symbol som sträcker sig över ett helt hjul när den aktiveras genom en vinnande kombination. Båda scatter-symbolerna aktiverar ett free spins-läge med 10 free spins. Den blåa aktiverar vanliga free spins, medan den röda aktiverar adrenaline free spins. Den röda symbolen kan endast dyka upp på de tre sista hjulen. I båda lägena kan du öka dina vinster men i adrenaline-läget finns endast tre symboler, vilket ger dig extra stora chanser att vinna. Här är det vinstkombinationer med diamanten du ska hålla tummarna för, då den ger fina vinster.

Positivt med slotten

  • Spännande och ganska unikt tema med en kvinnlig inbrottstjuv i huvudrollen.
  • Hög RTP som ligger på närmare 97 %.
  • Trevliga bonusfunktioner som är enkla att förstå sig på.
  • Insatsspannet är brett vilket gör att spelet passar de flesta.
  • Jackpotten kan bli stor om du satsar en högre summa.

Negativt med slotten

  • Spelet har några år på nacken och är det inte det mest moderna spelet längre.
  • Inte så många bonusfunktioner i spelet.
  • Tyvärr finns ingen progressiv jackpott.

Sammanfattning

Thief är ett spel som lockar spelare som gillar futuristiska teman i spel. Slotten påminner mycket om ett datorspel till utseendet och håller väldigt hög kvalitet, trots att det inte längre ses som ett modernt spel. Det finns inte så många bonusfunktioner i spelet men de som finns är trevliga och kan generera i fina vinster. Dessutom finns en jackpott men denna är dock inte progressiv. Är du ute efter ett trevligt NetEnt-spel med hög RTP är Thief definitivt ett spel du inte får missa. Trots att det har funnits på marknaden i flera år redan är det inte alla som hunnit testa det än. Har du inte gjort det kan vi helt klart rekommendera att du tar en provrunda!