Rocky

Få av oss har väl missat de omåttligt populära Rocky Balboa-filmerna? Berättelsen om den skickliga boxaren som vinner tävling efter tävling, var en av de filmserier som satte skådespelaren Sylvester Stallone på kartan och är än idag populär inom en stor åldersgrupp. Att Playtech gjorde ett smart val när de bestämde sig för att skapa en slot med boxaren i huvudrollen är med andra ord underförstått. Den välgjorda sloten är minst lika underhållande som filmserien och när du behöver en dos av din favoritboxare är den ett givet val, då du bland annat kommer få ta del av korta klipp från originalfilmerna. Denna spelmaskin som släpptes redan år 2010 kommer inte göra dig besviken.

Du som gillar slotmaskiner baserade på filmer som bjuder på action och spännande bonusfunktioner kommer genast fatta tycke för Rocky. Detta högkvalitativa spel har alla funktioner du letar efter i en bra spelmaskin samtidigt som du får det lilla extra. Inte nog med att du får träffa alla de välkända karaktärerna, det finns dessutom flera chanser att vinna extra free spins samt ett bonusspel där du får välja en motståndare – Apollo Creed, Ivan Drago eller Mr T. Detta och mycket mer väntar på dig i denna klassiker, så se till att öva upp din jab och upper hook och gör dig redo att ta dig an motståndet och kämpa för vinsterna, sida vid sida med The Italian Stallion – Rocky himself.

Vinstlinjer och insatser

Spelplanen i Rocky är uppbyggd av fem hjul och har 25 vinstlinjer. Tillsammans med de över 37 olika vinnande kombinationerna du kan snurra fram ger detta fina chanser till vinst. Insatsvärdet per snurr och hur många vinstlinjer du vill spela på bestämmer du själv, du kan lägga en satsning på minst 0,01 euro upp till 5 euro per snurr. Den maximala satsning du kan lägga är på 1 250 euro och den högsta vinsten ligger på 400 000 euro! Detta innebär att Rocky passar både de som vill satsa lite mer sparsamt och de som gillar att gå ut starkt och hoppas på det bästa. Rocky har även en godkänd RTP – return to player, på 95,02 %.

Tema och grafik

Vid det här laget har det väl inte undgått dig att temat på denna spelmaskin centrerar kring Rocky Balboa? Förutom den kända boxningslegenden finns det rum för fler stjärnor från filmerna på spelplanen, bland annat Rockys fru Adrienne, hennes bror Paulie Pennino och Rockys motståndare i ringen – Ivan Drago, Mr T och Apollo Creed. På spelplanen hittar du också bokstäverna i Rockys namn som, om du har tur, kommer hamna i rätt ordning och då triggar du igång ett spel där du kan vinna upp till fem gånger din insats! Här finns såklart även de klassiska scatter- och wild-symbolerna som består av Rockys logga “The Italian Stallion” och en bild på Rocky Balboa. Får du fem wild-symboler (Rocky) vinner du också jackpotten på 10 000 mynt!

Bonusfunktioner i Rocky

Som tidigare nämnt finns det en wild-symbol och en scatter-symbol. Den första kommer ersätta alla andra symboler på hjulen samt att den kan hjälpa dig till storvinsten, och den andra kan du vinna 15, 20 eller upp till hela 25 free spins med – om du landar tre symboler på en aktiv vinstlinje. Utöver detta finns även en annan bonussymbol i spelet. Om bilden av den vita och röda boxningshandsken dyker upp på hjul ett och fem triggas bonusspelet Knockout igång. Här väljer du en motståndare som ska möta Rocky i 10 omgångar och varje gång Rocky får till en vinst mot den valda konkurrenten vinner du bonuspengar – inte illa! Det finns alltså flera olika bonusfunktioner att utforska i denna slot.

Positivt med spelautomaten

  • Ett roligt spel som trots några år på nacken håller hög kvalitet.
  • Flera roliga bonusfunktioner.
  • Ett snyggt spel med imponerande layout.
  • Då och då dyker filmklipp upp på skärmen.
  • Flera kända karaktärer har fått vara en del av spelet.

Negativt med spelautomaten

  • En RTP på endast 95 %.
  • Du som inte är ett fan av Rocky kommer inte att uppskatta denna slot.
  • Den högsta free spins-vinsten är 25 stycken, vilket kan anses som lågt.

Sammanfattning

Rocky är ett spel med väldigt stor vinstpotential och tack vare ett imponerande utbud av bonusfunktioner kan du hålla dig sysselsatt i flera timmar och även kamma hem finfina vinster som både mynt och free spins! Tack vare den välutvecklade grafiken och de roliga små filmklippen som dyker upp på skärmen då och då kommer ett äkta Rocky-fan jubla av förtjusning när de testar Playtechs variant av klassikern. Trots att spelet nu har funnits i åtta år håller det hög kvalitet och allt från funktioner till spellinjer känns fortfarande fräscht och modernt. Detta är ett roligt och eventuellt rejält vinstgivande spel som du definitivt måste testa, oavsett om du kan citera hela filmen utantill eller bara vagt känner till boxningslegenden.