Ishockey

Ishockey Betting

Ishockey ligger nära hjärtat i form av underhållning men inget jag dykt in i eller följt lika mycket som tennis och fotboll, men en sak är säker. Det går att applicera liknande betting tänk på hockeyn, NHL är ligan som följer då nivån inte går att jämföra med någon annan. NHL som precis ska gå av stapeln där vi har Predators och Sharks som spelat sina två första matcher när de andra lagen är inne på slutet av sin försäsong. Med Filip Forsberg i täten löste Predators två ganska bekväma segrar. Mitt sätt att kolla på hockeyn ur ett bettingperspektiv har med att göra hemma/borta matcher, hur lagen presterat gentemot varandra genom historian och nuvarande form. Utifrån 21/22 säsongen i NHL landade min ROI på +23%, kan säga utan att det var en inlärningsprocess till en början när man gav sig in i hockey dimman och försökte lära sig vad som spelade roll hur betsen placerades. Efter jag började få ordning på det började mönster visa sig och strategi utformas, valde att fokusera på några antal lag över hela säsongen som presterade bra och på ett visst sätt gentemot vissa lag där mönster fanns. Följde Minnesota Wilds, St Louis Blues, Tampa Bay Lightning, Boston Bruins, Colorado Avalance, Toronto Maple Leafs, New York Rangers, Florida Panthers, Calgary Flames, Pittsburgh Penguins och Nashville Predators samt två otippade lag Montreal Canadiens och Arizona Coyotes. Då värdet för dessa två lag var överdrivna. Alla de första lagen jag listade förklarar sig självt då dem är exceptionella lag och är otroligt underhållande att följa.

Betting på NHL

De två ”underdogsen” plockades upp under februari-april då formkurvan pekade starkt uppåt med stora skrällar där jag skrattade hela vägen till banken med odds i 4-7x för rak vinst, detta är ett väldigt spekulativt sätt att betta men med formkurva och en garanterad underskattning från lag i mitten av tabellen samt de enstaka vinsterna över topplag fanns det pengar att göras och jag högg. En strategi som implementerats är lite av klyschan ”expect the unexpected” men det är verkligen ett sätt som kan generera stora vinster kortsiktigt om du hittar en kort period där det verkligen klickar för laget. Som när Coyotes då mötte Avalanche på hemmaplan i mars var jag med på tåget för dem hade börjat se starka ut hemma och haft en tendens att skrälla ibland mot just Avalanche, slängde in en lusing på dem till 6.5x och vaknade upp till en svettig 2–1 vinst och pengarna säkrade. Oftast enligt mina beräkningar håller sig detta ökade självförtroende i 2–5 matcher efter den första stora vinsten och jag följer mönstret tills dem åker på en spik. Coyotes lyckades vinna 4/5 kommande matcher men en av dem kommande i förlängning som var den sista i vinst ruljangsen som dem presterade mot Maple Leafs där jag säkrade bettet med ML som jag så ofta göra mot stora lag av den kalibern. Fem tusen kronor blev 5x på vinsterna innan första torsken mot Bruins på bortais där jag torskade två tusen och lät Coyotes vara lite. Samma mönster visade sig ännu effektivare med Canadiens när dem i slutet av februari började prestera, slängde ett getöga av häpnad när dem lyckades vinna på övertid över St.Luis Blues efter tio raka torskar. I detta fall hade ett coachbyte och en vinst mot en stark motståndare övertygat mig att samma mönster skulle visa sig här, efter en helt brutal säsong och dem låg sist med marginal fungerar mänskliga psyket på ett underligt sätt. Underskattning och nyfunnen optimism skulle visa sig effektiv i den generella regeln med 2–5 matcher som jag applicerar, i detta fall valde jag att säkra upp med ML i de första tre kommande matcherna när jag började lägga på dem vilket visa sig effektivt i nästkommande match mot Islanders när dem vann på övertid. Efter de kom tre raka vinster och självfallet kommer reptilhjärnan in med girighetstänket att ”du kunde gjort så mycket mer pengar” om man hoppat de men vunna pengar är alltid bättre än förlorade. Kontentan är att min regel med att fortsätta till det brister visade sig lönsam med sex vinster innan torsken på den sjätte varav de fem sista jag bettade på och gjorde en liknande hacka som i Coyotes exemplaret. Största pengen gjordes på andra matchen jag la på när dem överraskande nog vann över Maple Leafs med 5–2 hemma. Detta är en väldigt kortsiktig strategi men effektiv i mitt tycke och har genererat en hel del pengar i det stora hela.

Angående resterade topplag som jag följer lägger jag nästan alltid resultat med den tillfälliga adderingen av mål i kombination när jag känner mig bombsäker efter att kollat senast fem matcherna som spelats, jämför avvikelser och föregående resultat laget sinsemellan som möts. Alla som vet något om betting är att det inte alltid går bra heller, under slutspelet var jag bensäker att Hedman och hans Lightning skulle vända mot Landeskogs Avalanche när dem kvitterade till 2–3 i aggregat i finalen där torska man en stor hacka på fem tusen som precis vunnits i föregående match när man blev motbevisad och Avalanche lyfte Stanley Cup bucklan.

Ishockey betting strategy

Så strategin i sin helhet handlar om teknisk analys, H2H, målproduktion i vissa särskilda möten, formkurvor som pekar uppåt kortsiktigt hos sämre lag som underskattas enormt, enskilda spelare som jag följer i form av Pat Bergeron och Brad Marchand i Bruins som har med tiden visat vara extremt effektiva att göra första kassen i matchen som jag lägger i cirka 40–50% av deras matcher till 12-17x pengarna med insatser inom räckvidden 300-500kr och en väldigt viktig aspekt inom sport; psykologi. Som jag nämnde tidigare i texten var den totala ROI:en under 21/22 säsongen totalt på +23% och detta hoppas jag kunna bygga vidare på under kommande säsong som nu inletts med två matcher men vad jag brukar tillämpa i början av en ny säsong i amerikansk sport är att vara avvaktande i början då det är extremt oförutsägbart hur olika spelare presterar, hur lagen tränat under försäsongen för att få en känsla inom det analytiska och prestation.