Frankenstein

Symbolerna som återskapar Dr. Frankensteins mästerverk från labbet gör hela spelupplevsen som tagen direkt från filmerna. De otäcka karaktärerna gör upplevelsen lite läskig samtidigt som det går att se humorn i det. NetEnt skapade denna slot i samarbete med Universal Pictures och de har lyckats otroligt bra med att återspegla temat. Även ljudet i spelet bidrar väldigt bra till spänningen. Autofunktionen ger dig möjlighet att luta dig tillbaka och se dina vinster snurras fram automatiskt då det nämligen går att ställa in hur många snurr spelet ska genomföra. Under spelets gång finns det flera olika funktioner att uppleva och spelets utformning är så väl anpassat att det nästan känns som att se filmen framför sig, snarare än att spela ett spel.

Symbolerna som återspeglar karaktärerna från de läskiga Frankenstein-filmerna, det spännande ljudet och de olika funktionerna för att höja spelupplevelsen är vad som sätter en extra touch på denna slot. Free spins-rundor, wild-symboler och mycket mer är alla orsaker till att spelet inte känns vare sig tråkigt eller utdraget. Då det händer saker hela tiden finns det ingen tid till att bli uttråkad. NetEnt har lyckats skapa en känsla av spänning och lätt obehag samtidigt som det känns roligt att spela och ta del av allt som erbjuds. De slumpmässiga wild-symbolerna som dyker upp i spelet höjer verkligen dina chanser att vinna på nästan varje spinn! Även detta gör såklart att spänningen är på topp.

Vinstlinjer och insatser

Spelet har fem stycken hjul och 20 vinstlinjer över tre rader. Det innehåller en innovativ funktion som kallas “linked wilds” och som dyker upp både under det vanliga spelet och under free spins-läget. Tack vare dessa wild-symboler som delas ut vid olika tillfällen under speltiden ökar chanserna att få en storvinst. Något ganska unikt med detta spel är att minsta tillåtna insats är så lågt som en krona. Maxinsatsen är däremot 1 000 kronor, vilket ger ett brett insatsspann som passar de flesta. Det går att ställa in hur många rundor som ska spelas per automatik så att spelaren inte behöver klicka fram varje snurr. Det går även att justera vinstlinjerna och endast spela på utvalda linjer för att kunna sänka insatsen.

Tema och grafik

Temat i spelet är taget direkt ur Frankenstein-filmerna och en gråskalig och grön ton utsmyckar spelfönstret. Blixtrandet från wild-symbolen får dig att känna dig delaktig när monstren väcks till liv i laboratoriet. Du får en känsla av att befinna dig i det gamla slottet där Dr. Frankenstein levde och jobbade på sina mästerverk. Musiken höjer fantasin en aning och det är svårt att låta bli att leva sig in skapandet av människor med hjälp av olika kroppsdelar. Grafiken är inte modern gjord, vilket absolut inte har någon betydelse då spelet ska vara taget från 30-talet då det inte existerade modern teknik överhuvudtaget. Detta spel sätter verkligen spelaren i rätt stämning och allt som ses och hörs passar perfekt in i temat.

Bonusfunktioner och vinstutbetalning

Tre stycken väderkvarnar triggar igång ett free spins-läge med 10 stycken gratis rundor i. I en sådan bonusrunda finns det chans att dubbla dina vinster. En glaslampa dyker slumpmässigt upp med ett blixtrande ljus och förvandlar ett par vanliga symboler till wild-symboler. Om detta sker i free spins-läget förvandlar lampan wild-symbolerna till brinnande klot och skapar riktigt fina vinstmöjligheter. Detta bidrar till att vinsterna i ett free spins-läge kan öka upp till fem gånger. Om fler väderkvarnar skulle dyka upp under rundan med gratissnurr belönas spelaren med 5 till 10 extra gratis snurr. Spelet är rikt på wild-symboler och dessa dyker upp flitigt under spelets gång och får verkligen saker att hända med vinsterna.

Positiva aspekter med spelet

  • Wild-symbolerna förgyller spelet och kan skapa riktigt fina vinstchanser.
  • Grafiken är på topp och passar pefekt med temat.
  • Musiken höjer spelupplevelsen.
  • Finns flera valmöjligheter för att anpassa ditt spelande efter dina egna behov.

Negativa aspekter med spelet

  • Spelet är inte gjort i 3D-grafik.
  • Det saknas en bonusrunda där du själv kan vara med och påverka på olika sätt.
  • Kan för en del känns väldigt gammaldags tillverkat.

Sammanfattning

Denna slot är verkligen anpassad för både gamla och nya Frankenstein-fans, vilket gör att spelare i olika åldrar lockas att snurra på denna slot. Om du har tröttnat på moderna och spektakulära slots är denna slot perfekt för att ta en nostalgiresa tillbaka till 30-talet. Här händer det saker hela tiden och det känns verkligen som att vara en del av den välkända filmen. Det dyker ofta upp wild-symboler som helt plötsligt förvandlar en liten vinst till en megavinst. Här kommer du inte bli uttråkad, det kommer de otäcka monstrena som dyker upp på spelplanen med jämna mellanrum se till. Spelet är uppbyggt på ett väldigt enkelt sätt med en läskig känsla som gör det hela ännu mer spännande. Testa redan idag!