Fisticuffs

Free spin eller boxning – i Fisticuffs behöver du inte välja

Fisticuffs betyder att man slåss med knytnävsslag utan handskar. Alltså likt boxning men med bara händer, vilket kan bli ganska hårt. I sloten Fisticuffs är det boxning det handlar om. Intresset för boxning i Sverige var nog större förr, på senare år har råare sporter som till exempel MMA blivit större. När det gäller boxning i spel är det dock fortfarande populärt. Det ligger även i tillverkarens intresse att skapa popularitet och spänning. Fisticuffs är en favorit från tillverkaren NetEnt, som är ett svenskt företag med ett stort utbud av spelautomater. Spelet för tankarna tillbaka till 60-talet då man slogs med knytnävar utanför krogarna om kvällar och nätter. I det här spelet väntar du bara på att få gå nästa match.

Grafiken är bra som vanligt när NetEnt tar fram sina spel. Den blir så speciell att du känner det som att du är på en cirkusarena från förr i tiden, det ger dig en helt otroligt magisk stämning när du spelar. Hur ofta får du egentligen chansen att spana in en riktig högerkrok nu för tiden? Det är inte ofta man får den möjligheten. I Fisticuffs har du dessutom samtidigt chans att vinna lite pengar eller få en jackpott. Det som gjort Fisticuffs så speciellt är att du hela tiden enkelt kan se om du har en vinst nära eller när den kommer. Det gör att du på något sätt känner att det är du som bestämmer.

Vinstlinjer och insatser

I Fisticuffs finns 5 hjul och 10 spellinjer, vilket gör det enkelt att förstå när du har vunnit. De wilds som sprids ut över hjulen kan ersätta andra symboler och då bidrar det till vinst. Insatsen sträcker sig från 0,01 till 1,00. Per snurr är 0,20 det minsta du kan satsa och som mest per snurr är 200 mynt, vilket gör det väldigt roligt för både nybörjare och mästaren i ringen. Jackpotten är som mest 100 000 mynt, vilket inte är en dålig pott. Det kommer många småvinster i Fisticuffs så även om du inte vinner jackpotten känner du dig som en vinnare eftersom spelet gett dig både spänning, glädje och förhoppningsvis en liten vinst.

Tema och grafik

Med en mycket färgglad grafik och otroligt roliga och fina animationer med enkel struktur gör Fisticuffs ett stort avtryck i nutidens videoslotvärld. Du kommer lätt in i spelets atmosfär och det dröjer inte länge förrän du befinner dig i 60-talets krogvärld med knytnävar och slagsmål. Allt ackompanjeras av en härlig musik som får dig att drömma dig bort och längta efter wilds och den härliga jackpotten som aldrig är långt borta. Både grafik och ljud får dig att känna dig närvarande och ger en känsla av att vara inne i spelet. Du ser fram emot varje snurr och har du tur går du vidare till nästa spännande match i rinken och får chansen att bli en mästare.

Bonusar som lockar

Även om inte bonusen är otroligt hög på den här automaten erbjuds det ofta wilds som ger dig flera små eller stora vinstchanser. Ibland dyker det upp wilds som ger dig ytterligare ett snurr. När detta snurr pågår ska du hålla utkik efter wilds som är staplade på varandra på hjul ett och fem eftersom dessa kan ge dig chans på vinst. Straight wild dyker ibland upp på tredje hjulet. Diagonal wild får du alltid på hjul två och tre och dessa ersätter alla andra symboler. Om båda wildsen skulle hamna på samma rad förflyttas diagonal wild till hjul nummer ett och symbolerna som du fått på vägen blir då vanliga wilds.

Positivt med spelet

  • Går att spela med låg insats.
  • Vinstutdelningen är hög jämfört med andra spel.
  • Det är spänning från början till slut.
  • Eftersom jackpotten inte är superhög känns det möjligt att kunna ta hem den.
  • Grafiken är härlig.
  • En modern men samtidigt lite old school slot helt utan stress.

Negativt med spelet

  • Musiken blir enformig efter ett tag.
  • Högre vinster hade motiverat högre satsningar.
  • Fler vinstlinjer för att öka vinstchansen vore att föredra.

Sammanfattning

Den här spelautomaten måste upplevas för att man ska förstå charmen med den. RTP:n i Fisticuffs är 96,7 %, vilket ger dig väldigt höga vinstchanser. Om du inte vinner jackpotten eller en storvinst har du ofta gått +-0 eller fått med dig en liten vinst hem, vilket ger känslan av att spelet är rättvist. Man längtar efter att få se wilds dyka upp och göra spelet ännu mer spännande. Redan efter första varvet vill man ha mer och hoppas på wilds på hjul ett, två eller tre. När de dyker upp blir spelet om möjligt ännu mer lockande och du vill fortsätta satsa tack vare den höga RTP:n som spelet erbjuder. Missa inte detta spel!