Cool Wolf

Är du redo att träffa spelvärldens coolaste varg? Vargar har ofta fått spela en huvud- eller biroll i olika slotmaskiner, bland annat i Rödluvan och Tre små grisar, där vargen har onda avsikter mot grisarna och Rödluvan. Detta är inte fallet i Cool Wolf från Microgaming. Här är vargen nämligen mer utav en varulv men hans syfte är inte att skada utan att vinna popularitet. Under dagen är denna coola varg en nördig tonårspojke men så fort fullmånen visar sig förvandlas han till stans coolaste typ. Du som har sett 80-talsfilmen Teen Wolf med Michael J. Fox i huvudrollen kommer känna igen vissa element i denna charmiga slot, då den är löst baserad på spelfilmen.

Det som gör att denna slotmaskin från år 2014 sticker ut lite extra från mängden är retrotemat. Du får i Cool Wolf ta del av en tillbakaresa till det ljuva 50-talet och allt vad det innebär. Detta är extra roligt och uppfriskande om du jämför med alla nya moderna slots som slåss om uppmärksamheten på spelmarknaden idag. Du som gillar innovativa och potentiellt vinstgivande bonusfunktioner kommer också fatta tycke för denna spelmaskin. Du kan bland annat plocka hem 25 free spins som en bonus med den coola vargen. Med Cool Wolf visar Microgaming återigen vart skåpet ska stå och med innovativa funktioner och denna coola men snälla varg kommer du inte tröttna i första taget!

Vinstlinjer och insatser

Med fem hjul och tre rader, samt hela 243 sätt att vinna på imponerar Cool Wolf från första sekund. Med ett myntvärde på 0,01-0,10 euro och med möjligheterna att satsa 1-10 mynt per linje finns finfina chanser att kamma hem en vinst då och då. Cool Wolf har ingen progressiv jackpott men det finns ändå en jackpott att vinna! Denna ligger på 105 000 euro och kommer garanterat att få dig att yla av glädje. En annan rolig detalj att ta del av på spelplanen under spelets gång, är att när du får symboler i en vinnande kombination kommer dessa rivas bort från skärmen av vargens klor. Andra symboler faller därefter ner från spelets “tak” och ersätter dem.

Tema och grafik

Varulvar och vargar är, som tidigare nämnts, ett populärt tema i spelvärlden. Med Cool Wolf gjorde Microgaming det smarta valet att kombinera det omtyckta djuret med det populära high school-temat. Resultatet blev en slags kombination av Twilight, Grease och klassiska varulvsberättelser. Denna snygga videoslot utspelar sig i den fiktiva staden Howlingwood där en nördig tonårspojke förvandlas till en cool varg/varulv. På spelplanen hittar du bland annat symboler av pojken, ett par snygga cheerleaders, ett par mörka solglasögon vilandes på en bunt pengar och en biograf. Grafiken är riktigt bra och håller en hög nivå, likaså den stämningshöjande melodin som spelas i bakgrunden under spelrundan. Denna kan du dock stänga av om du tycker den är överflödig.

Bonusfunktioner hos Cool Wolf

I Cool Wolf finns det flera vinster och belöningar att kamma hem. Du som spelare kan vinna på bland annat staplade wilds. I detta fall består wild-symbolerna av ingen mindre än den coola vargen (som spelar elgitarr) och tre av denna symbol ersätter alla andra symboler på spelplanen och du får en gratis spelrunda. Lyckas du landa tre, fyra eller fem scatter-symboler på hjulen, som i detta fall består utav ett gäng biobiljetter, kan du trigga fram 15, 20 eller upp till 25 free spins. Det är också under dessa free spins-rundor som du har chans på jackpotten som bekant ligger på hela 105 000 euro. Dra några snurr nu direkt och se vad du kan kamma hem!

Positivt med slotten

  • Ett innovativt och roligt spel med ett roligt tema.
  • Den stora jackpottvinsten på 105 000 euro får det att klia i fingrarna på de allra flesta.
  • Spännande bonusfunktioner.
  • 243 sätt att vinna på.
  • Med flera myntvärden och insatsnivåer bestämmer du själv vilken nivå du vill lägga dig på.

Negativt med slotten

  • Tycker du att varulvar och vargar i high school-miljö är utdaterat kommer du inte gilla denna slot.
  • Att nå jackpottvinsten är inte det enklaste.
  • Spelet kan efter ett tag kännas repetitivt.

Sammanfattning

Cool Wolf är ett roligt och nytänkande spel från Microgaming som lockar många spelare. Kombinationen av ett intressant tema, häftiga bonusfunktioner och en toppgrafik gör det svårt att hitta något som skulle kunna vara negativt med spelet. Då det dessutom gömmer sig en imponerade jackpottvinst på hela 105 000 euro i denna videoslot, kan det vara riktigt svårt att hålla sig borta från den coola vargen. Om du letar efter ett lekfullt men ändå välutvecklat alternativ som kan utmana dina vanliga spelfavoriter har du hittat rätt – ge den nördiga pojken och den coola vargen inom honom en chans. Cool Wolf tog spelbranschen med storm år 2014 och är idag fortfarande minst lika aktuell. Missa inte denna pärla!