Bingo

Bingo är ett spännande och populärt spel som har en lång historia. Det började med att olika grupper började spela bingo för att samla in pengar, till exempel idrottsföreningar. Bingo spred sig sedan och började spelas på många fler ställen i landet. Det var som mest populärt under 70- och 80-talen fast började tappa spelare när spelautomater började dyka upp. Tack vare Bingolotto som går på TV lyckades det hålla intresset uppe och nu när online bingo har lanserats har det återigen blivit ett av de mer populära spelen på nätet. Hur spelar du då bingo? Den korta beskrivningen är att du ska få ett visst antal nummer i rätt kombination. Vill du veta mer om detta bör du fortsätta läsa denna guide.

Det som gör att bingo är ett av toppspelen måste vara att det är både enkelt att lära sig, roligt att spela och att det finns olika typer av bingo. Du kan välja mellan att spela i bingohall, på TV, bilbingo eller online. De olika typerna av bingo fungerar i stort sett på samma sätt, det som kan skilja sig åt är småsaker, till exempel vilka kombinationer som gäller för att få bingo. En av fördelarna med att spela bingo online är att du kan spela när du vill eftersom det alltid finns tillgängligt. Du kan även välja att spela gratis när du spelar online, på så sätt lär du dig snabbt och lätt hur det går till. Vill du istället spela i bingohall måste du vänta och spela endast när det arrangeras istället.

Spelregler – Hur det går till

Spelet fungerar på så sätt att ett nummer dras och du ska markera det numret på din spelbricka. När du har fått ett antal nummer i rätt kombination, vilket oftast är en rad, ropar du ut bingo. Spelar du online behöver du givetvis inte ropa ut det om du inte vill. Spelbrickan består av 25 rutor, 5×5 rader och högst upp står ordet “bingo”, en bokstav över varje rad. När ett nummer ropas ut kommer du höra till exempel, “Bertil 3”. På så sätt vet du vilken rad numret finns i. När du har markerat fem nummer i rad, vare sig det blir horisontalt, vertikalt eller diagonalt, vinner du – det är inte svårare än så. Det går att läsa igenom reglerna innan du spelar, eller så kan du spela online gratis ett antal gånger först för att lära dig.

Plattformar – Var kan du spela bingo?

Många som väljer att spela bingo gör det inte bara för att det är ett roligt spel, utan även för att det är ett socialt spel. Spelar du i bingohall får du träffa andra spelare och umgås med dem under pauserna i spelet och spelar du online finns det ofta en chatt där du kan chatta med de andra bingospelarna. Förutom bingohall och online bingo finns det bil-bingo, du sitter då i bilen och tutar när du får bingo. Bingolotto är en annan variant. Det är ett program på TV där du köper en lott och sedan väntar på sändningen. Du kan enkelt söka på bingospel på nätet och se vilka typer det finns och vilken som passar dig bäst.

Så vinner du

Bingo spelas på en spelplan som är numrerad och du behöver få ett antal nummer på samma rad för att vinna. Beroende på vilken typ av bingo du spelar kan dessa kombinationer av nummer se lite olika ut. Det klassiska är att om du får en rad blir det bingo. Det finns även varianter av spelet online där du ska få två rader, alla hörn, full bricka och så vidare. Du kan alltid läsa om vad som gäller innan du börjar spela. Spelar du istället i bingohall eller Bingolotto på TV brukar det vara tydligt vad som gäller för att du ska vinna. Hur mycket du vinner är olika och beror på var du spelar, vilken typ av bingo och hur mycket du spelar för.

Något som alla typer av bingospel har gemensamt är tur. Det handlar om att du har turen på din sida. Håll tummarna att rätt nummer dras och att du får de nummer du behöver för att få ihop en rad eller den kombination som gäller. Det finns inte mycket du kan göra för att få en bättre chans att vinna, inga speciella strategier eller liknande. Det du kan göra är att spela på flera spelbrickor samtidigt, då får du en större chans att vinna och lyckas du få bingo på två eller fler brickor kommer vinsten bli större. Det är också viktigt att du är snabb när du markerar numren och ropar ut “bingo” så fort du får ihop en vinnande kombination. Annars kan du missa vinsten.

Sammanfattning

Idag finns det många olika platser att spela bingo på, både i den fysiska världen och på nätet. Förutom det klassiska bingospelet som spelas med 75 nummer finns det även nyare varianter på nätet med fler funktioner som kan göra spelet ännu mer spännande. Det är lätt att lära sig alla regler och vad som gäller för att vinna. Bingo är ett tidlöst spel som har lyckats charma människor i nästan alla generationer, det är ett socialt spel som aldrig verkar bli omodernt. Det bästa du kan göra för att få en klar bild om hur spelet går till är att ge det en chans och spela!